Nieuws

In onze Leeswijzers kunt u nog meer lezen over bijzondere activiteiten, nieuwe leerlingen, bijzonderheden uit de groepen of andere belangrijke zaken van de school.

radar-janwoutervandendoel-sstock33.jpg

Nieuwsbrief 08 okt 2019

Aan het eind van deze week is het herfstvakantie. Dat houdt in dat we de eerste acht schoolweken alweer achter ons hebben liggen. Weken waarin de kinderen hard hebben gewerkt, maar waarin ze ook leuke dingen hebben gedaan. Zo namen we afscheid van juf Nazaket, openden we de kinderboekenweek en heeft de bovenbouw hard zijn best gedaan om zoveel mogelijk kinderpostzegels te verkopen. Over al deze activiteiten en over de komende activiteiten kunt u lezen in deze Leeswijzer.

stock44

Nieuwsbrief 26 aug 2019

De eerste schoolweek zit er alweer op. Het was best even spannend. Sommige kinderen mochten voor het eerst naar school en vier nieuwe teamleden startten hun eerste schooldag. Maar ook voor de kinderen die al vertrouwd zijn met de Jan Wouter was het weer even wennen: een nieuwe juf of meester, een nieuwe stamgroep, werken in bouwen. Ook de lokalen zagen er ineens anders uit.

Summer!

Nieuwsbrief 25 juni 2019

Vakantie! Rust uit, geniet. Laad jezelf weer op, maak mooie plannen. Doe dingen langzaam, gewoon omdat het kan. Slaap uit, doe wat je leuk vindt. Rek je uit, lees dat boek. Doe eens een middagdutje. Kook uitgebreid of laat je eens bedienen. Ga eens lekker dansen, lach!

radar-janwoutervandendoel-sstock61

Nieuwsbrief 12 juni 2019

Avondvierdaagse, schoolreisjes, rapportgesprekken, klankbordgroep, ouderraad, medezeggenschapsraad, studiebijeenkomsten, wat gebeurt er veel!! Met elkaar zijn we druk bezig om het onderwijs op de Jan Wouter nog beter te maken. We genieten van alle mooie dingen en werken met elkaar heel hard om alles voor elkaar te krijgen voor de zomervakantie. En natuurlijk zijn we enorm blij met alle hulp die we van u als ouders krijgen.

stock52

Nieuwsbrief 20 mei 2019

Beste ouders, met ingang van het nieuwe schooljaar nemen we afscheid van een tweetal juffen, nl. juf Marloes en juf Marieke. Juf Marloes heeft een andere baan gevonden in Middelharnis, dichter bij huis en bij haar dochter Veerle. Juf Marieke gaat na de zomervakantie haar eigen bedrijf verder uitbouwen en gaat daarnaast nog een dag per week werken op een school in Goes. We gaan deze collega's enorm missen op de Jan Wouter, maar zijn ook erg blij dat juf Chanou vanaf komend schooljaar de hele week op de Jan Wouter te vinden zal zijn, waarmee de leegvallende plekjes al voor een groot deel zijn opgevuld. De rest van de groepsbezetting is nog even een puzzel, die we samen met de andere Radarscholen aan het oplossen zijn. Zo spoedig mogelijk hoort u hier meer over! Met groet, Cindy

stock48

Nieuwsbrief 06 mei 2019

Nog maar 9 weken en dan breekt de zomervakantie alweer aan. Voor ons een drukke periode, waarin er nog veel gebeurt en moet worden geregeld. We verheugen ons op het schoolkamp, het schoolreisje en zijn al druk bezig met de voorbereidingen voor het afscheid van groep 8.

radar-janwoutervandendoel-stock67

Nieuwsbrief 08 apr 2019

Kind op maandag is bij ons op school de met hode voor het godsdienstonderwijs. Aan de handvan deze met hode vert ellen we onze bijbelverhalen aan de kinderen.Week 15: Jezus wordt bij Pilat us gebracht. Hij wordt geslagen en uit gelachen. Is dat nou eenkoning? Uit eindelijk st erf t Jezus aan het kruis. Hij lijkt wel een misdadiger. Moet het verhaal danzo af lopen?Week 16: Jezus wordt begraven, maar op de derde dag is het graf leeg. De dood isoverwonnen, Jezus leef t

Detail groep 3-4

Nieuwsbrief 25 mrt 2019

Wat is het heerlijk om de spelende kinderen
op het nieuwe stuk schoolplein bezig te zien.
De dikke boomstammen nodigen uit tot
allerlei spel. Ze zijn al een fort geweest, een
verstopplek, een evenwichtsbalk en ga zo
maar door. We zijn enorm blij met het mooie
resultaat en danken alle ouders die zo
fanatiek hebben meegeholpen en
meegedacht. We zijn echter nog niet klaar,
en gaan verder met het grote plein. Het
leuke is dat de bovenbouwleerlingen nu zelf
ook met plannetjes komen om het plein
verder op te 'leuken', zodat zij nog fijner
kunnen spelen. We hebben net allemaal
nieuw spelmateriaal besteld, zodat ze alvast
weer even vooruit kunnen. En heeft u zin om
mee te verven? Laat het even weten! Alle
verf staat al klaar het is alleen nog even
wachten op een paar dagen mooi en droog
weer.

radar-janwoutervandendoel-sstock63.jpg

Nieuwsbrief 11 mrt 2019

Woensdag vieren wij in alle groepen dat het biddag is. We spreken met elkaar over welke mensen voor ons belangrijk zijn en hoe wij ons met hen verbonden voelen. Deze verbinding voel ik ook als ik kijk naar wat er op het schoolplein gebeurt. Er zijn nu al zoveel mensen bezig met verven van de muur, verplaatsen van toestellen, bedenken van plannen en het regelen van materialen. Veel dank voor al jullie hulp en support! Cindy

radar-janwoutervandendoel-sstock62.jpg

Nieuwsbrief 25 febr 2019

Vanmorgen kwam een moeder even samen met mij kijken naar Parnassys. Ze had nog nooit ingelogd en wilde weten wat haar gebruikersnaam en wachtwoord was. Fijn! Want middels Parnassys kunt u vrij eenvoudig vorderingen van uw zoon/dochter inzien. Als het goed is heeft u allen - in het verleden - een mail ontvangen met instructies en gegevens, zodat u kunt inloggen. Is dit bij u niet gelukt of bent u het vergeten of kwijt? Loop gerust even binnen, dan kijken we samen hoe het precies zit. U bent van harte welkom. Ditzelfde geldt ook nog steeds voor het klankbordoverleg dat donderdagochtend om 08.30 uur is ingepland. Wilt u meedenken over de schoolontwikkeling, tips geven ter verbetering of informatie delen? We zien elkaar dan om 08.30 uur in de teamkamer. De koffie staat klaar! Met groet, Cindy

radarschool_jan_wouter_van_den_doel_nieuwsbrief 11-feb -2019

Nieuwsbrief 11 Febr 2019

De juffen en meesters gaan op bezoek bij onze buurschool 't Kofschip. We zijn met elkaar aan het nadenken over hoe we ons onderwijs kunnen verbeteren en zijn benieuwd hoe deze school haar vernieuwing in gang heeft gezet. Na het bezoekje gaan we terug naar school om daar samen verder te werken, te denken en plannen te maken. U hoort daar snel meer over.

radarschool_jan_wouter_van_den_doel_nieuwsbrief 11-feb -2019

Nieuwsbrief 28 jan 2019

Er gebeurt veel in de school en met elkaar zijn we hard bezig om ons onderwijs steeds beter te maken. Zo hadden we vorige week donderdag ons eerste overleg met de pedagogisch medewerkers van Kibeo en was donderdagochtend een eerste klankbordoverleg. Ik wil graag van zoveel mogelijk ouders horen wat ze vinden van de school en hoe we verbeteringen kunnen doorvoeren.

Op 28-02; 28-03; 09-05 en 13- 06 nodig ik u uit, om direct om 08.30 uur bij een volgend klankbordoverleg aanwezig te zijn.

Het hoeft niet, maar als u het leuk vindt om te sparren over het onderwijs, met het doel dit nog beter te maken, dan bent u van harte welkom!!

radarschool_jan_wouter_van_den_doel_nieuwsbrief 14-jan-2019.jpg

Nieuwsbrief 14 Jan 2019

Beste ouders en verzorgers, Vanmiddag hebben we in een teammoment met elkaar gesproken over identiteit. Waar staan wij als Jan Wouter-school voor? Hoe willen wij met onze leerlingen spreken over het geloof? De mooie Kerstviering die we in december met elkaar mochten meemaken, staat daarvoor bij mij symbool. Met elkaar een feestje vieren op bijzondere wijze. Samen vierden we het feest van de geboorte van Jezus. Daar worden we blij van. Al die mooie en blije kinderen, de oude liederen, het kerstverhaal in woord en beeld, de gezelligheid na afloop... dat is wat de Jan Wouterschool is! Dank u wel daarvoor!

radarschool_jan_wouter_van_den_doel_nieuwsbrief 14-jan-2019.jpg

Nieuwsbrief 11 dec 2018

Wat is de school mooi en sfeervol ingericht. Elke ochtend houden we zoveel mogelijk de grote lampen uit en genieten we van de gezelligheid van de kerstlichtjes, de mooie bomen en de sterren.

Veel dank aan de ouders van de Ouderraad die hier een hele avond mee bezig zijn geweest. Wat een mooie voorbereiding op het kerstfeest dat we volgende week in de kerk mogen vieren.

Voor nu wens ik u alvast hele fijne feestdagen en een gezegd nieuwjjaar toe.

Met groet, Cindy

radarschool_jan_wouter_van_den_doel_nieuwsbrief 14-jan-2019.jpg

Nieuwsbrief 26 nov 2018

Tijdens onze studiedag een paar weken geleden zijn we aan de slag geweest met het verder uitwerken van onze kernwaarden die we elke dag willen laten terugkomen in ons onderwijs aan uw zoon/dochter:

  • We bieden leerlingen een uitdagende en veilige leeromgeving waarin ze optimaal tot groei kunnen komen (SAMEN).
  • Leerkrachten hebben duidelijk in beeld welke onderwijsbehoefte leerlingen hebben en spelen hier op in om hen optimale kansen tot leren te geven (KANSRIJK LEREN).
  • Leerlingen krijgen zo de zorg die ze nodig hebben, waarbij zijn en hun ouders betrokken worden om samen vanuit wederzijds vertrouwen te werken aan onderwijsontwikkelingen (VERTROUWEN).
  • Door in te spelen op nieuwe ontwikkelingen en veel aandacht te besteden aan lezen bereiden we onze leerlingen voor op leven in een uitdagende wereld (PLEZIER).
stock58

Nieuwsbrief 29 okt 2018

Deze week vinden er proeflessen plaats in groep 7-8. Wij hebben een vacature voor een adjunct-directeur voor 1 dag, die daarnaast ook les kan geven in deze groep. We zijn blij met onze sollicitanten en hopen deze of volgende week een goede keuze te kunnen maken.

radar-janwoutervandendoel-sstock61

Nieuwsbrief 08 okt 2018

Vandaag is de auditcommisie op onze school geweest. Ze hebben met ouders, leerlingen en leerkrachten gesproken en zijn ook in alle groepen op bezoek geweest. Wat is het mooi te horen dat onze school als open, toegankelijk en veilig wordt gezien. Natuurlijk zijn er ook leerpunten genoemd, die krijgen wij binnenkort in een uitgebreid verslag en zullen we ook aan u mededelen. Voor nu wens ik u en jullie allen alvast een hele fijne herfstvakantie. Geniet ervan! Met groet, Cindy

radar-janwoutervandendoel-sstock24

Nieuwsbrief 24 sep 2018

Vanmiddag luisterden we tijdens ons gezamenlijke teammoment naar het mooie lied 'Inspiratie' van Mathilde Santing. We spraken erover wat ons inspireert in ons werk. Uw kinderen vervullen daarbij een belangrijke rol. Zij inspireren ons elke dag. Dank voor uw vertrouwen

Detail groep 3-4

Nieuwsbrief 10 sep 2018

Na een mooi welkom begint het langzamerhand te wennen om op de Jan Wouter rond te lopen. Ik herken steeds meer gezichten van de kinderen en van u. Al eerder heb ik gezegd dat ik het heel fijn vindt om u te ontmoeten en ook als er iets is, hoor ik dat graag. Samen met het geweldige team van de Jan Wouter streef ik ernaar om deze school een fantastische plek te laten zijn waar kinderen optimaal kunnen groeien en leren. Tot snel, Cindy

radar-janwoutervandendoel-sstock31

Nieuwsbrief 28 aug 2018

Fijn dat jij er bent!

Deze tekst staat op de deur bij de hoofdingang.

Fijn dat jij en u er bent. We maken er met elkaar een mooi en gezellig schooljaar van.

De eerste week van ons nieuwe rooster is ook al achter de rug.

We kunnen ons voorstellen dat dit nog best wat aanpassingen voor u met zich meebrengt. Mocht u hierbij moeilijkheden ondervinden, dan nodig ik u van harte uit om hierover met mij te spreken. Samen kunnen we kijken of we oplossingen kunnen bedenken. U bent van harte welkom!