Nieuws

In onze Leeswijzers kunt u nog meer lezen over bijzondere activiteiten, nieuwe leerlingen, bijzonderheden uit de groepen of andere belangrijke zaken van de school.

Huisje schilderen

Samen schilderen in de Doelentuin

Vrolijke kleurtjes voor het metalen ‘tuinhuis’ van Poortambacht

ZIERIKZEE -  Bontgekleurde bloemen, appels, kersen, een peer en aardbollen. Leerlingen uit groep 7 en 8 van de Jan Wouter van den Doelschool uit Zierikzee hielpen vrijdag mee de splinternieuwe opslagcontainer in de Doelentuin achter hun school een mooier jasje te geven.


Het idee komt uit de koker van Dina Levi van de wijkraad Poortambacht. Zij heeft ervoor gezorgd dat er een gezamenlijke moestuin kwam achter de basisschool in de Zierikzeese wijk die ze nu runt met in totaal tien vrijwilligers. De tuin is deels op grond van de school en deels op die van de gemeente. De opbrengst, bestaande uit groenten, kruiden en fruit, is bestemd voor de vrijwilligers en de little free pantry van Marike de Jonge, die net als de school aan de Kabbelaarsbank staat. ,,Wij oogsten het en brengen het naar de voorraadkast van Marike, waar mensen die het nodig hebben, spullen uit kunnen pakken", zegt Levi. ,,Nu hebben we steeds spinazie gesneden en daarheen gebracht.”

Hufterproof

Beetje bij beetje is de tuin opgebouwd met een hek er rond, kweekbakken, een composthoop en houten bogen voor klimplanten, zoals druiven. De laatste aanwinst is de opslagcontainer die dienst doet als metalen tuinhuis. Allemaal verwezenlijkt uit giften en subsidies. De container is zogeheten hufterproof, zegt Levi. ,,Maar met vandalisme hebben we nog niet veel te maken gehad hoor. Een paar keer is het hekje vernield, maar nadat we het hadden gerepareerd, was het klaar.”

Omdat de container wel een kleurtje kon gebruiken, riep Levi de hulp van de school in. Daar werd een tekenwedstrijd gehouden en de mooiste ontwerpen werden vrijdag op de container aangebracht met behulp van Maroeska Mulder, lerares kunst en media van Pontes Pieter Zeeman.

 

Muziek koningin

Leerlingen Jan Wouter maken muziek voor de koningin

Vandaag was het een erg bijzondere dag. 3 leerlingen van de Jan Wouter mochten samen met nog 6 andere kinderen een zelf gecomponeerd muziekstuk spelen voor onze koningin Maxima. Wat waren Jullian, Jade en Stewie trots dat ze mee mochten spelen. En wat hebben ze het goed gedaan. #meermuziekindeklas #fotoMartinHols.

Hanneke terug

Juf Hanneke weer terug voor de klas

Wat was het fijn om vandaag weer naar school te kunnen. En wat hebben de kinderen alweer hard gewerkt.

Voor 1 iemand was het extra speciaal om weer naar school te komen. Juf Hanneke. Na bijna een jaar (min 2 maanden aan de start van dit schooljaar) thuisgezeten te hebben, mocht ze eindelijk weer echt naar school. Hoewel ze morgen pas begint kon ze niet wachten om vandaag al te komen. Ze was er zelfs speciaal voor naar de kapper geweest.

Ook wij waren erg blij dat juf Hanneke er weer was.