Samen schilderen in de Doelentuin

Samen schilderen in de Doelentuin

Huisje schilderen

Vrolijke kleurtjes voor het metalen ‘tuinhuis’ van Poortambacht

ZIERIKZEE -  Bontgekleurde bloemen, appels, kersen, een peer en aardbollen. Leerlingen uit groep 7 en 8 van de Jan Wouter van den Doelschool uit Zierikzee hielpen vrijdag mee de splinternieuwe opslagcontainer in de Doelentuin achter hun school een mooier jasje te geven.


Het idee komt uit de koker van Dina Levi van de wijkraad Poortambacht. Zij heeft ervoor gezorgd dat er een gezamenlijke moestuin kwam achter de basisschool in de Zierikzeese wijk die ze nu runt met in totaal tien vrijwilligers. De tuin is deels op grond van de school en deels op die van de gemeente. De opbrengst, bestaande uit groenten, kruiden en fruit, is bestemd voor de vrijwilligers en de little free pantry van Marike de Jonge, die net als de school aan de Kabbelaarsbank staat. ,,Wij oogsten het en brengen het naar de voorraadkast van Marike, waar mensen die het nodig hebben, spullen uit kunnen pakken", zegt Levi. ,,Nu hebben we steeds spinazie gesneden en daarheen gebracht.”

Hufterproof

Beetje bij beetje is de tuin opgebouwd met een hek er rond, kweekbakken, een composthoop en houten bogen voor klimplanten, zoals druiven. De laatste aanwinst is de opslagcontainer die dienst doet als metalen tuinhuis. Allemaal verwezenlijkt uit giften en subsidies. De container is zogeheten hufterproof, zegt Levi. ,,Maar met vandalisme hebben we nog niet veel te maken gehad hoor. Een paar keer is het hekje vernield, maar nadat we het hadden gerepareerd, was het klaar.”

Omdat de container wel een kleurtje kon gebruiken, riep Levi de hulp van de school in. Daar werd een tekenwedstrijd gehouden en de mooiste ontwerpen werden vrijdag op de container aangebracht met behulp van Maroeska Mulder, lerares kunst en media van Pontes Pieter Zeeman.