Lezen op school

Met leren lezen gaat er voor uw kind een wereld open. Lezen is niet alleen leuk, maar ook een opening naar de volwassen wereld. Als school vinden we lees en taalonderwijs ook heel belangrijk. Taal en lezen hebben we ons hele leven bij van alles nodig. Het is een vaardigheid die we de kinderen goed willen aanleren en mee willen geven in hun latere leven.

Lezen heeft ook te maken met woordenschat. Wie een goede woordenschat heeft leert sneller lezen, leert beter technisch lezen en begrijpend lezen. Daarom worden woorden in elke groep besproken en toegapst in het dagelijkse taalgebruik.

Het afgelopen schooljaar en ook nu, krijgen taal, lezen en woordenschat veel aandacht in de school. Methodes zijn vernieuwd en extra aangeschaft om de kinderen zo goed mogelijk verder te brengen in hun leesontwikkeling.

Lezen is niet alleen een activiteit op school, maar ook heel leuk voor thuis. Daarom willen we u wat tips geven om, samen als school en thuis, tot een goede leesontwikkeling te komen van uw kind.

Wilt u na het lezen van de tips nog meer informatie, vraag dan onze speciale "Lees-folder" en "woordenschat-folder".
Veel plezier met LEZEN en het leren van WOORDEN!