Groep 2b/3

Welkom in de groep van juf Hanneke en juf Marieke,

Groep 2/3 is een groep van 22 kinderen. In groep 2 zitten 8 kinderen en in groep 3 zitten 14 kinderen.

In groep 2  werken we met het thema van de Kinderboekenweek "Voor altijd Jong," en hebben we al een mooie oma gemaakt en we gaan nog meerdere dingen maken. Ook hebben we de letter S van school en de letter F van familie geleerd. Natuurlijk spelen we nog elke dag heerlijk binnen en buiten, en we gaan op dinsdagmiddag samen met groep 3 naar de Pontes om te gymmen. Op vrijdag mogen de ouders samen met ons een spelletje komen doen en daarna gaan we schrijven. Na het buitenspel gaan we weer een letter leren want op vrijdag is het altijd slimme dingen dag.

In groep 3 hebben we allemaal kern 1 afgesloten met een toets. Deze is goed gemaakt en we kennen nu al heel goed de letters 1,m,r,v,p,e,ee,s en nu zijn we begonnen in kern 2 en leren we weer veel letters.

Met schrijven hebben we de cijfers goed leren schrijven en gaan nu de schrijfletters leren.  En met rekenen hebben we het eerste blok met een toets afgerond. We kunnen nu goed tellen en kennen de getallenlijn t/m 10. In blok 2 leren we de getallenlijn t/m 20, het splitsen t/m 10 en optellen/aftrekken t/m 10.

Natuurlijk doen we ook andere dingen zoals Kanjertraining waarin we leren goed met elkaar om te gaan, we hebben elke woensdag Engels en leren we tellen, kleuren en nog veel meer dingen.